Kalmar toimittaa mobiilipukkinostureita ja prosessiautomaatioteknologiaa Norfolk Southernille

Cargoteciin kuuluva Kalmar on allekirjoittanut sopimuksen neljän SmartPower-mobiilipukkinosturin ja niihin liittyvän prosessiautomaatioteknologian toimittamisesta Norfolk Southernille. Tilaus on kirjattu Cargotecin vuoden 2018 viimeisen neljänneksen tilauskantaan, ja toimitus tapahtuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kalmarin SmartPower-mobiilipukkinosturi. Kuva: Cargotec

Norfolk Southern Corporation on Yhdysvaltojen johtavia kuljetusyrityksiä. Sen tytäryhtiön Norfolk Southern Railwayn reittiverkosto kattaa 19 500 mailia (yli 31 000 kilometriä) 23 osavaltiossa, ja se palvelee kaikkia Yhdysvaltain itärannikon merkittäviä konttisatamia tarjoamalla tehokkaat yhteydet muiden rautatieyhtiöiden reiteille. Konttien lisäksi yhtiö on merkittävä hiilen, ajoneuvojen ja teollisten tuotteiden kuljettaja.
Kalmarin SmartPower -mobiilipukkinosturit toimitetaan yhtiön kahteen intermodaaliterminaaliin: Landersin terminaaliin Chicagossa Illinoisissa ja Rossvillen terminaaliin Memphisissä Tennesseessä. Kumpaankin terminaaliin asennetaan kaksi ulottuvuudeltaan 25 metristä nosturia, joihin tulee Kalmarin sähkömekaaninen keinutuksenpoistojärjestelmä ja Bromman pyörivä tarttuja.
Nosturien useat prosessiautomaatioratkaisut parantavat lastinkäsittelyn turvallisuutta, nopeutta ja tehokkuutta. Niihin kuuluvat Kalmar SmartRail -ohjausratkaisu, Kalmar SmartStack -kontinpaikannusratkaisu sekä Kalmar SmartMap -visualisointityökalu. Optinen merkintunnistusratkaisu mahdollistaa konttien automaattisen tunnistamisen. Myös ratkaisun käyttöliittymä auttaa nosturinkuljettajaa virtavivaistamaan pinoamisprosessia, parantamaan nosturin liikkumista ja tehokkuutta konttikentällä sekä pienentää kuorma-autojen odotusaikoja.
Merkittävästi pienemmän diesel-moottorinsa ja älykkään voimansiirtonsa vuoksi Kalmar SmartPower-mobiilipukkinosturit käyttävät jopa 10 litraa vähemmän polttoainetta kuin markkinoiden useimmat diesel-käyttöiset mobiilipukkinosturit.
Troy Thompson, myyntijohtaja, Kalmar, Amerikka: “Olemme tyytyväisiä voidessamme jatkaa yhteistyötämme Norfolk Southernin kanssa heidän intermodaalitoimintojensa optimoimiseksi. Kalmar SmartPower -mobiilipukkinosturit parantavat lastinkäsittelyn tuottavuutta kustannustehokkaasti ja sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin.”
Lisätietoja medialle:
Troy Thompson, myyntijohtaja, Kalmar Amerikka, puh. +19194714000
Maija Eklöf, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kalmar, puh. 020 777 4096, maija.eklof@kalmarglobal.com
Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on edelläkävijä terminaalien automatisoinnissa ja energiatehokkaassa konttien käsittelyssä. Joka neljäs kontti ympäri maailman siirretään Kalmar-ratkaisun avulla. Kalmarin laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto ja kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tehostavat asiakkaan liiketoiminnan tuottavuutta kaikilla osa-alueilla. www.kalmarglobal.com
Kalmar on osa Cargotecia. Cargotecin (Nasdaq Helsinki: kaupankäyntitunnus CGCBV) liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,2 miljardia euroa, ja konserni työllistää yli 11 000 henkilöä. www.cargotec.com
Lue Cargotecin alkuperäinen tiedote